24th July 2024

Att välja rätt ficklampa i träsket

Det bästa med våren är att jag äntligen kan ta mig ut på mina vandringar igen. Jag älskar att gå i naturen och tycker även om att ta med mig träningen ut i skogen. Och även om vi går mot ljusare tider så finns det några saker en vildmarksfantast alltid ska ha med sig ute på tur: Bra skor och smarta kläder, en duglig ryggsäck samt en effektiv ficklampa. Jag har haft min lampa i väldigt många år och känner att det snart börjar bli dags att införskaffa en ny. Jag har såklart gjort lite efterforskningar där jag lyckats smalna av utbudet rejält, och kommit fram till att det står mellan följande tre märken:

LEDWISE ficklampor. Prisvärda och kompakta lampor som innehar multifuktioner, alltså flertalet olika lägen som gör lampans ljusbild lätt att anpassas efter behov. Dessa ficklampor är små och nätta men ändå extremt effektiva. Lamporna känns också otroligt prisvärda med tanke på sin garantitid som sträcker sig mellan 2-5 år.

FENIX ficklampor är definitivt utformade för yrkeshantering. Detta syns inte minst på dess prestanda och batteritid (som laddas genom USB och kan räcka i upp till 11 dagar för vissa av lamporna). Deras nästintill orepbara yta och stadiga grepp hjälper till att hålla lampan snygg och säker.

OLIGHT ficklampor är ytterligare ett steg upp på trappan när det kommer till lampor som är utformade för yrkesproffs. Dess kraftfulla prestanda är i toppklass, men med priset den har så måste jag tyvärr säga att det endast vore dumdristigt att betala så mycket för en ficklampa som endast ska vara en del av en hobby. Hade jag å andra sidan behövt lampan i mitt arbete så hade jag köpt denna värsting utan att tveka!

Jag ska söka på några omdömen på nätet och sedan sätta mig ner och bestämma mig för en av dessa. Det som har hjälpt mig mycket i mitt sökande efter den perfekta ficklampan är webbsidan Företagsomdöme.se, där det var lätt att se vad som bäst passar mig. Ett stilrent upplägg med informativa texter och bra produktbilder. Tummen upp för den webbsidan säger jag bara!